Is tie weer

Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick

20 Januari 2006 | Somalië, Mogadishu

Hey mensen,

Na lang wachten hier weer een update van wat ik allemaal aan het doen ben.

Afgelopen weken weer een hoop gedaan, we hebben namelijk ff naast een Amerikaanse helikopter carrier gevaren de USS Nassau. Wat een immens ding zeg. En dan zijn we nog het grootste fregat van de Nederlandse marine. Er is nog een seahawk van hun bij ons opgeland. En ook deze heli is een stukje groter dan onze lynx.

Afgelopen woensdag 11 januari tot zondag 15 januari hebben me in Ohman (Bahrein) gelegen. Vergeleken met Dubai was het een wel een stapje achteruit. Maar ja je kan natuurlijk niet alles hebben. Op de dag van binnenkomst een afmeerbiertje gedaan met de wd, wel optijd naar bed gegaan want ik had donderdag de wacht. Na een enerverende wacht, douche verbod omdat de drinkwater boer te laat was. Vrijdag een bezoekje gebracht aan de Amerikaanse basis hier, wat natuurlijk om de PX ging. Uiteraard niet met lege handen weg gegaan, een nieuwe zwembroek gekocht. Niet omdat ik er een nodig had maar hij is gewoon gaaf.

Vervolgens een bezoekje gebracht aan de lokale shopping mall. Ook dit was weer een stukje groter dan wij ze kennen. En ook hier niet met lege handen weg gegaan, namelijk een nieuw horloge gekocht en een waterpistool voor het feestje later op de avond.

’s Avonds een feestje gehad in het verblijf en bij een feestje hoort natuurlijk een thema. Dit keer was dat een tropical party. Dus zwembadje opgetuigd, na alles goed te hebben afgeplakt. Uiteraard was het feestje een succes. Vandaar de kater de volgende dag.

Die dag niet zoveel uitgespookt. Nog ff naar de px geweest, ibu’s gehaald tegen de kater en wat popcorn voor bij de films voor op zee.

Zondag weer vertrokken naar zee. ’s Middags geschoten met de Goalkeeper. Uiteraard was het weer zondag wat dus een mooie dag is voor een storing. Anders zou je buiten maar in de zon liggen. Na lang zoeken tot en met dinsdag bleek het een kabel te zijn die was los getrild. Het overkomt de beste ook wel eens ;-).

Maandag was een zwarte dag van de reis, onze bakboord hoofdvaart gasturbine is er mee gestopt. Niet zomaar maar met 3 explosies. Gelukkig geen gewonden gevallen, geen verdere schade. Nu hebben we alleen een gasturbine minder. Wat hiermee de bedoeling is op korte termijn is mij nog een raadsel maar ik zal jullie op de hoogte houden.

Verder is het weer de laatste dagen wat minder. Maar dat komt wel weer goed.

Hierbij wil ik jullie ook nog even de dagboeken van mijn chef Wolf de Wilde lupo.waarbenjij.nu en een vriendin van mij die in Amerika studeert geven marlousderidder.waarbenjij.nu

Kijk hier ook eens op zullen ze leuk vinden.

Ik vergeet bijna het leuke nieuws te vertellen: WE GAAN DE EVENAAR OVER!!!!!!!!!!!!
Het zegt jullie misschien niks maar dit is heel wat met bijbehorende ceremonie. We gaan namelijk naar Kenia en de Seychellen. Dus ik verheug me er nu al op.

Nou de groeten maar weer vanuit het iets minder zonnige weer.
Groetjes Patrick

• 20 Januari 2006 - 03:50

Lous:

Yeah een keer de eerste..! Super leuk dat je me belde net, ben weer helemaal op de hoogte! En goed om nog even alles na te lezen op je site..Geniet van al je party's! Dikke kus

PS: Ik klonk hopelijk niet te ver-Amerikaanst??

• 20 Januari 2006 - 03:53

Lous:

PS: Ik klonk hopelijk niet te ver-Amerikaanst??

• 20 Januari 2006 - 09:06

Leo Scholtes Oud Seiner Ovw:

ik ben al 5 keer de evenaar gepasseerd maar Neptunes nam geen notitie van ons,ik denk dat wij ons in die tijd netjes hadden gedragen Cheers sobat kras

• 22 Januari 2006 - 09:54

Je Moesje:

Hoi jongen wat een ervaring weer. Ik ben benieuwd wat je doop wordt als je de evnaar passeert. De reactie van Leo Scholtes is van oom Leo uit Australie de broer van Oma. Dikke kus ik mail je. Hou van je

• 22 Januari 2006 - 13:43

Sonja:

Leuk zo alles te lezen! Geniet ervan en het is daar nog altijd zonnige dag hier!! Hahahaha xxx

• 22 Januari 2006 - 13:46

Hans En Wenda:

tjo , een hoop mensen meoeten veel geld neer leggen voor zón pleziercruise en wij hier maar in de kou en regen zitten af te wachten op mooier weer ! tja en dan de evenaar passeren dat valt niet mee hoor !!! ik ben er al verscheidene malen overgevlogen maar bij vliegtuigen schijnt die neptunis niet zo maar bij te kunnen .
    zeg veel plezier groetjes en dikke kus van wenda

• 23 Januari 2006 - 07:31

Roger En Brenda:

Hoi Pat, Seahawk geland, afmeerbiertje(s) gedronken in Bahrein, doucheverbod dus lekker stinken met z'n allen, dingen gekocht (ben jij goed in), feestjes in zwembroek, goalkeepertje (kapot) gemaakt, turbine ontploft, binnenkort naar Seychellen, Kenia en de evenaar over! Een saaie trip hoor, veel sterkte ermee! (haha) Roger, Brenda & Kids

• 23 Januari 2006 - 21:17

Oma Lieffering:

hoi patrick wat geniet ik van je verslagen jelijkt wel, een miljonair met zo,n mooie reis maar geniet maar jongen we genieten met je mee.veel liefs dikke kus Oma

• 23 Januari 2006 - 21:49

Fam. De Ridder:

Hoi Patrick,
    Leuk om te lezen hoe het bij de marine toegaat. Hard werken hoor,maar gelukkig ook nog tijd om te feesten. Groeten,Rob, Ingrid, Tom en Nina

• 01 Februari 2006 - 17:34

Eefje:

Heey! Zo te lezen heb je het wel naar je zin daar! Beetje feestuh, beetje shoppen, En dan ook nog eens de evenaar over! Echt gaaf man! Geniet ervan!!Veel liefs en een dikke kus!

• 06 Februari 2006 - 18:58

Pa:

Ik heb foto ruimte voor je gekocht dus doe er wat mee liefs pa

• 16 Februari 2006 - 19:15

Kalinka:

Hey Patje, hoe is het daar? Nog onwijs bedankt fur die blume. Vond het heel erg leuk dat ik die van je gekregen heb. Verder nog niet zo heel erg veel gedaan met mijn verjaardag want we vieren het zaterdag.Ben je zelf ook al een beetje aan het aftellen voor je verjaardag? Groetjes je nicht