Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick

28 Februari 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

Ik weet het, het is langs geleden maar hier ben ik weer.

Wat heb ik allemaal meegemaakt, nou sinds mijn laatste bericht ben ik in Muscat (Oman) geweest. Hier hebben we van 12 februari tot en met 17 februari gelegen. De dag van binnenkomst had ik meteen de wacht. Opzicht geen probleem want ik was namelijk schildwacht. Schildwacht houd in dat je aan de poort van de haven staat en controleert op de mensen voor de boot. Nu viel het mee dat er alleen een schildwacht nodig was omdat er een party aan boord was.

De volgende dag heb ik lekker de gehele dag niks gedaan, ik ben samen met Arnold naar het Hyatt hotel gelegen. Gewoon even lekker bij komen. Wij vonden namelijk dat we dat wel verdiend hadden we hebben het namelijk zo zwaar hahaha.

De 14e (Valentijnsdag) stond er weer een feestje ingepland. Namelijk een Ex-Pornstar feest. De titel is erger als het feest lijkt. Iedereen is gewoon een beetje extra vagant gekleed erg leuk. Deze foto’s laat ik wel zien als ik thuis kom.

Tijdens het havenbezoek heb ik uiteraard ook nog een bezoekje gebracht aan de souq. Dit is een soort markt waar de meest rare prularia verkocht worden. Elk standje verkoopt zo’n beetje het zelfde. De raarste hoedjes, goud, wierrook en noem het maar op.

Muscat schijnt, naar wat ik gehoord heb van de mensen die zijn wezen duiken, 1 van de mooiere duik plekken te zijn. Maar helaas kon ik niet mee vanwege mijn oor. Maar ik heb wel wat foto’s van de locatie.

18 februari vertrokken we weer uit Muscat en hebben we wel voor 3 hele dagen op zee gezeten. Uiteraard is er in deze 3 dagen niks spannends gebeurd.

Wat wel spannend was tenminste als je het spannend kan noemen was ons havenbezoek aan Karachi (Pakistan). Nou is hier natuurlijk een hoop heisa geweest vanwege de Deense spotprenten, dus is het zekere voor het onzekere genomen toen we hier kwamen. We lagen in een door containers afgezet gebied en liepen er patrouilles over de kade.

De Pakistaanse regering heeft er namelijk alles aan gedaan om ons havenbezoek rustig te laten verlopen. Het was namelijk voor het laatst in 1655 dat er een Nederlands marineschip is geweest. Dit alleen is al een bijzonder feit, we kunnen het niet eens met andere mensen over deze haven hebben want die zijn er al een tijdje niet meer hahaha.

Vanwege al het gebeuren met de Denen mochten we niet alleen de wal op. Er ging dagelijks een busje naar een winkelcentrum. Uiteraard onder begeleiding van 2 motoragenten voor de bus en 2 achter, en natuurlijk 2 jeeps met agenten uiteraard met AK 47 voor en achter de bus, niet echt een standaard bus ritje zeg maar.
In het winkelcentrum werden we doodgegooid met gekopieerde cd’s, dvd’s en software die nog helemaal niet uit is. Op het hoesje staat de nieuwste Windows, maar uiteindelijk blijkt het gewoon Windows XP te zijn.

Om ons toch een beetje te vermaken is er tijdens het havenbezoek een casino avond georganiseerd. Tijdens deze avond werd er black jack, roulette en paardenrennen gespeeld. Ik had de eer om voor croupier te spelen bij het black jack spel. Ik kan jullie vertellen dat ik behoorlijk wat geld binnen heb gehaald voor de bank. Erg leuk om een keer te doen.
Gelukkig zijn we hier maar 3 dagen geweest en zijn we op 24 februari weer vertrokken.
En wat komt er na 24……. 25 februari. Laat ik dan toevallig jarig zijn zeg. Nou wordt je natuurlijk niet vergeten als je jarig bent aan boord, ik kwam ’s ochtends bureau wd binnen wat tot mijn verbazing versiert was met slingers en ballonen erg leuk. Bij de koffie kwam de commandant mij feliciteren met een taart. Dus gelukkig heb ik me nog een beetje jarig gevoeld. En ik heb niet te vergeten nog een lekker luchtje gehad.

De 26e was het meteen weer feest en hebben we de zogenaamde midterm balk doorgezaagd. Deze dag wordt normaal halverwege de reis gevierd, maar vanwege de operatie kon dit niet eerder en hebben we dat dus de 26e gedaan.

Op deze dag zaagt de commandant samen met de jongste matroos de midterm balk door. Ook hier was weer een mooie taart bij. ’s Avonds de eerste en ik denk de laatste barbecue van de reis gehad. Lekker visje en vleesje geschroeid en op gegeten.

Morgen komen we aan in Abu Dhabi en zullen dan nog even carnaval vieren. Alleen is het hier wat warmer dan bij jullie.

Tot het volgende stukje, wat ik wat eerder probeer te plaatsen.
Groetjes Patick

• 01 Maart 2006 - 06:33

Je Moes:

Onwijs gaaf stuk om te lezen. Je hebt toch wel weer wat meegemaakt. Onwijs gave foto's en associaal bruin vooral met je witte pakkie aan. Je haar wordt wel weer lang. Het komt over je oren zag ik bij Woodij. In dit hotel heb je zeker ook bij het zwembad gelegen. Veel liefs en hele dikke kus
    Je moesje

• 01 Maart 2006 - 12:42

Oud Seiner Ovw Leo:

ikvind die foto,s van de Hyatt erg goed Heb afdruk gemaakt van jou en "your little gun" Cheers Leo

• 06 Maart 2006 - 12:39

Oma Lieffering:

laatste verslag gekeken
    je ziet er wat witjes uit!! mooie foto,s heb je me pakje nog gekregen.
    groetjes dikke kus van oma