Abu Dhabi

Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick

11 Maart 2006 | Djibouti, Djibouti

Hier is ie dan weer,

Het laatste havenbezoek waar ik jullie over bericht had dat was Karachi. Nou was dit zo’n wereld haven NOT, dat ik toch wel blij was dat de volgende haven Abu Dhabi was. Hier zijn we dan ook van 1 tot en met 4 Maart geweest.

Nou is er tussen Karachi en Abu Dhabi niet echt veel spannends gebeurt. Wel hebben we onze eerst barbecue gehad. Normaal wordt er zo’n beetje elke zondag op zee gebarbecued maar omdat we natuurlijk met een operatie bezig zijn en er vliegoperaties zijn kan het niet altijd. Maar gelukkig kon het die zondag wel doorgaan.
De dag van de bbq hebben we ’s middags een heus spuitvoetbal toernooi gehad. Bij spuitvoetbal is het de bedoeling dat er doormiddel van 2 brandslangen per team de bal bij de tegenstander in het doel wordt gespoten, erg hilarisch.

Tevens hebben we bezoek gehad van een delegatie van 6 personen uit de vaste kamer commissie defensie. Onder deze personen was ook Mat Herben. Zei waren op werkbezoek, om te kijken en mee te maken wat er allemaal bij ons leeft en hoe het er in het operatie gebied aan toe gaat.
We hebben dus van deze commissie kunnen horen wat de toekomst plannen zijn. En we hebben kunnen klagen over dingen die ons dwars zitten. Maar ik zal jullie daar niet verder mee vermoeien met de zorgen die wij met ons meedragen hahaha.

We zijn dus 1 maart aangekomen in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), normaal komen we altijd vrij vroeg in de ochtend aan, dit keer was het pas een uur of 3 dat we afmeerden. Na met de hele club van Wapens 2 de goalkeeper gesopt te hebben. Was het tijd om even ontspannen een cola te drinken in het zonnetje en vervolgens even te gaan sporten.
Voor de avond stond een carnavals avondje gepland in het verblijf. Al was het een dag te laat dit mocht de pret niet drukken. Voor deze gelegenheid had ik niet echt een outfit bij me, maar gelukkig heb ik mijn snowboard uitrusting bij me. Jullie raden het al ik ben maar als snowboarder verkleed gegaan. Ik heb het complete kostuum wel 5 minuten vol weten te houden vanwege de warmte.

Op 2 maart stond iets bijzonders op het programma, er moesten namelijk raketten gewisseld worden van de VLS (Vertical Launching System). Dit systeem is ons primaire luchtverdediging’s systeem. Dit wisselen was natuurlijk niet zomaar.
Ons systeem bestaat uit 5 modules, die elk weer bestaan uit 8 cellen die gevuld kunnen worden met een canister. Nou was er dus een probleem met 1 van de canisters waardoor de rest van de module niet werkte. Dus moesten de canisters gewisseld worden van de ene naar de andere module.

’s Middags maar even wezen shoppen. Natuurlijk ook in deze haven weer een hoop geld uitgegeven. Ik heb zelfs een pak gekocht. En een aantal cadeautjes. Verder die dag niet echt veel gedaan. ’s Avonds vroeg maar bed.

3 maart stond er een wandeling op het programma om voor te oefenen voor de 4 daagse van Nijmegen want ook dit jaar doe ik weer mee. 05:45 het wekkertje maar gezet om, om 06:00 even te bellen met Marlous in Amerika. 07:00 zijn we vertrokken met de bus, om ongeveer een kilometer of 18 verder afgezet te worden. Volgens de pelotons commandant was het ongeveer 15 km maar ’s middags kwamen we er achter dat het toch iets verder was.

Rond een uur of 10:30 waren we weer terug. Nou was de planning om nog even naar een ander winkelcentrum te gaan maar na wat info bleek alles pas om 17:00 open te gaan.
Dus ik dacht doe is gek ik ga mee fietsen met mijn chef. Zo gezegd zo gedaan en voor ik wist zat ik op de fiets en waren we na 60 km weer terug bij de boot. Ik moet zeggen het viel me eigenlijk allemaal wel mee. Ik had verwacht dat mijn conditie er slechter aan toe zou zijn. Nu zie je weer eens wat van een haven anders dan de kroeg en de shoppingmalls.

De laatste dag van ons havenbezoek was ik weer aan de beurt om de wacht te houden. Tijdens mijn wacht dag werden even ontspannen 400 zandzakken á 30 kilo per stuk geleverd. Deze waren bestemd ter bescherming van de .50 schutters. Naar mijn zeggen slechts honderd dagen te laat. Dus zo ben je toch nog nuttig bezig.

Tijdens ons havenbezoek hebben mannen van het marine bedrijf. De gasturbine waarin de explosie is geweest verwijderd. Ik kan hier wel een hoop over vertellen maar de foto’s zeggen meer.

Van de week op zee was het ook weer een keer tijd om met de Fal te schieten. Dit is een geweer met een kaliber van 7,62 mm. Onder leiding van de mariniers die wij aan boord hebben, zijn er dus een aantal schiet oefeningen gedaan. Staand, liggend en knielend. Erg leuk om dit weer eens te doen. Ik moet zeggen het ging aardig goed.

Verder ben ik nu een beetje bezig met mijn plaatsing na deze boot. Zo heb ik een verzoek lopen om de duikopleiding in te komen en om eventueel naar de Tromp te gaan om in oktober weer een reisje te maken. Maar dat horen jullie wel als ik er meer van weet.

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje op de hoogte heb gebracht.
Groetjes Patrick

• 11 Maart 2006 - 20:01

Moesje:

schitterende foto's. Je carnavals uitrusting was schitterend. Je bent lekker bruin. Gewonnen zeker met voetbal. Ik heb een kamertje gereserveerd in het paleis van de sultan. Kusjes je moesje

• 12 Maart 2006 - 05:19

Ouid Seiner Leo Scholtes Ovw:

Niet te geloven wat een leventje!!!! en krijg je daar nog betaald voor ook ???Ik denk dat ik maar weer eens bij tekend,of nemen ze geen geoefend personeel meer aan Behouden vaart Pat.
    [ben bereid om voor 2 jaar te tekenen!!!!] Leo

• 12 Maart 2006 - 11:19

Anton En Ingrid Meijer:

Hoi Patrick, Al verschillende keren op de site gekeken en nu dacht ik laat ik even wat schrijven. Erg leuk om te zien hoe je het daar heb. We vernemen van Ivo ook het een en ander maar door een ongeluk op de Bruinvis is hij even thuis geweest hij is nu terug gevlogen naar griekeland en ligt binnen kort in barcelona. Aan de foto's te zien en de verhalen geniet je enorm en dat moet je zeker doen.
    We kijken uit naar de volgende verhalen en foto's.
    Groetjes van ons uit
    Den Helder

• 12 Maart 2006 - 16:17

Oma:

wat heb ik weer genoten van je reportage.prachtige foto,s ik heber een uitgeprint van het paleis wat een lullig huis. veel liefs en oja bedankt voor je emailtje .dikke kus.

• 12 Maart 2006 - 20:05

Redsonja:

He Pat!!!!

Alles goed???
    Met mij wel ben net terug uit Den Helder! Hahahaha
    Ik wou effe kwijt dat jullie boot echt top is al bijna 5000 euro voor KIKA ik heb ook meegedaan heb een beer gekocht en loten enzo!
    xxx Sonja

• 18 Maart 2006 - 00:41

Marianne & Rob:

hoi pat, Zo te lezen gaat het allemaal prima en weet je jezelf wel te vermaken. hier gaat alles z'n gangetje en af en toe een beetje koud, zou ik wel met jou in het zonnetje willen ruilen.
    Heel veel liefs en groetjes van die grote zus van je moeder met die vent van d'r.
    DAAAAAAAAAG, tot gauw in goede gezondheid

• 28 Maart 2006 - 18:24

Mike:

Goed Nieuws vandaag pik!! Binnenkort op de 7 prov. alleen nog porno op je mobiel? Gat in de markt..14"motorola razor?Hou ze haaks !

• 01 April 2006 - 19:06

Marlous:

Enne waar blijven die Safari foto's nou?? kus

• 28 Oktober 2007 - 16:26

Idil:

haha mijn vader landje djibouti,, ik ga er hopelijk komende zomer?(a)

x i hope Ur havin' a nice time;)

• 31 Oktober 2008 - 04:24

Jhjjj: